Pienten suurta urheilujuhlaa

Tänään sunnuntaina käytiin Iittala-hallissa F-tyttöjen ja poikien salibandyturnaus. Innostus oli suuri ja kannustus mahtavaa. On aina yhtä mukavaa, kun kylällä tapahtuu ja lapset liikkuvat. Iittala-halli ja koulukeskus on osoittautunut oivalliseksi turnausten järjestämispaikaksi, lähes lajissa kuin lajissa.

Vieläköhän riittää niitä, jotka moittivat moisen hallin rakentamista näin pienelle paikkakunnalle? Olisipa joku tehnyt tutkimuksen siitä, kuinka paljon lasten ja nuorten liikuntaharrastukset ovat lisääntyneet kylällämme hallin myötä! Ja sivutuotteena on ehkä tullut hienoinen ylpeys omaa opinahjoa kohtaan.

Kun aikuiset arvostavat koulua niin paljon, että sen esteettisyyteen ja viihtyisyyteen panostetaan, he tulevat ilmaisseeksi myös arvostuksensa lapsia ja nuoria sekä oppimista ja sivistystä kohtaan. Ja toisinpäin kerraten: jos koulun annetaan rapistua, homehtua ja näyttää kerrassaan ikävältä, eivät lapset ja nuoretkaan koe tulevansa arvostetuiksi aikuisten taholta. Ei koulutus ehkä olekaan niin tärkeää, kun aikuisetkin pitävät tärkeinä ihan eri asioita.

Jätä kommentti

css.php