Strategiaa!

Kansaa pyydetään nyt ideoimaan kaupunkimme tulevaisuutta. Idearyhmiä on perustettu ja kaupungin nettisivulta löytyy kysely, jolla voi jokainen vaikuttaa. Joku voi tuhahtaa, kun tässä talouskaaoksessa kysellään toiveita aivan kuin niitä voitaisiin toteuttaa… No tottakai voidaan.

Ihmiset purnaavat mielellään, kun omalle kohdalle osuvat asiat eivät suju odotetusti, kun jokin yksittäinen palvelu on ollut hidasta tai vastaan on tullut odottamattomia ongelmia. Mutta kuinka usein tulee mietityksi suuria linjoja? Esimerkiksi sitä, että kehitetäänkö kaupunkia urheiluseurojen, kulttuurin vai vaikkapa lapsiperheiden ehdoilla? Ja itse kehittäminen on hidasta, tulokset näkyvät aikojen päästä. Mutta silti kaupungin toimintaa on suunniteltava pitkällä tähtäimellä tai mitään kehitystä ei tapahdu. Tai ajaudutaan poukkoilevien, lyhytnäköisten päätösten tielle, jolloin unohtuvat ennaltaehkäisevät toiminnot, kestävä kehitys, lastemme tulevaisuus – ja rahaa palaa monin verroin enemmän.

Itse odotan strategiatyöltä linjausta peruspalveluiden painottamiseksi. Kaupunki on satsannut menneinä vuosina hyvin kulttuuriin ja liikuntaan, joten nyt on ainakin päiväkotien ja koulujen vuoro. Tehdään Hämeenlinnasta todellinen koulukaupunki ja houkutteleva asuinpaikka perheille. Keskustan laidalta löytyy luontoa ja rauhaa sitä kaipaaville, joten entisten pikkukuntien keskustaajamia kehittämällä voidaan houkutella asukkaita Hämeenlinnan historian ja kulttuuritarjonnan äärelle.

 

 

2 kommenttia artikkeliin “Strategiaa!”
  1. avatar Raimo Heikkilä sanoo:

    Moi Hanna.

    Sinä älä Hanna kysele mitä pitäisi tehdä, vaan esittele omat teesisi ja anna ne meidän kuntalaisten pohdittavaksemme. Sinuthan ovat ääneestäjät valinneet päättämään.

  2. avatar Hanna Toivainen sanoo:

    Heipä hei Raimo!

    Esittelinhän minä oman ajatukseni? Ehkä kaipasit räväkkyyttä? Halusin lähinnä herätellä keskustelua aiheesta. Se on aina paljon värikkäämpää ja mielenkiintoisempaa kuin vain yhden näkökulman tarkastelu. Eikö muka äänestäjiltä pidä kysellä? Äkkiä väitetään asioita valmisteltavan salassa, syytetään salakähmäisyydestä ja vaikka mistä. Hienoa, että kuntalaisia herätellään nettikyselyllä mukaan pohtimaan yhteisiä asioita.

Jätä kommentti

css.php